Testissä: KOOKOSÖLJY

Toisin sanoen kookosöljy pääsee pitkän jonon jatkeeksi ja vähän ehkä jäljessä, sillä öljy itse on nököttänyt purkissaan hyllyllä melkoisen pitkän ajan.
Johonkin sitä on saattanut sipaista silloin tällöin mutta liian harvoin.Nyt kyse ei ole edes omasta ihosta vaan Avan.
Rasvaan kasvoni kyllä päivittäin ja oon rasvannut päivittäin vuosien ajan mutta Avaa sen sijaan taitaa kiusata tää talvi. Lääkärikäynti on edessä jos tää tästä pitkittyy. Ongelma voi myös olla ärsytys tai allergia jonkun ruoka-aineen johdosta.

Mulla on ollut aina kuiva iho joten talven aiheuttamat extra ärsytykset on tullut tutuksi ja tiedän, että se osaa olla sietämätöntä. Saati sitten noin pienellä tyypillä.

Taipeet sekä "poimut" ranteissa sekä nilkoissa taitaa olla ne pahimmat kohdat joita oon yrittänyt rasvata jokaisen vaipan vaihdon yhteydessä eikä meillä kylvetäkään liian usein, että vesi ehtisi ärsyttää. Usein neuvona kuitenkin on, että pesisi pois vanhan rasvan ennen uuden laittamista mutta nyt puhutaan niin ärtyneestä ihosta etten itsekään kuluttaisi omaani vedellä sen enempää mitä on pakko.


On kokeiltu apteekin perusvoiteita, sinkkivoidetta, sheavoita, talkkia ja bepanthenia ainakin.
Nyt pistin kookosöljyä yhden kosteusvoiteen joukkoon ja toivon parasta.
Tietysti perusvoide pitää ihon pehmeänä ja ongelman hallittuna mutta aiemmin mainitsemat kohdat tuntuu tarvitsevan nyt jotain tehokkaampaa.

Hmm! Kookosöljyä voisi kokeilla myös shampoon joukossa, kun joku joskus kerran vinkkasi että tekee kuulemma hyvää.


Kommentit

Suositut tekstit