PYYKKIETIKKA

Tein jouluna lahjaksi muille mun koiran nimellä varustettuja pulloja pyykkietikkaa. Aloitin oman etikkaintoilun tähän taloon muutettuamme, olinhan asunut pari kuukautta muiden nurkissa jolloin hävisi hetkeksi aikaa kaikki oma. Tarkoitan tällä omia rutiineja ja viikkojen aikoina syntyneitä ideoita, jotka tarvitsi oman paikkansa toteutuakseen.

Mietin aluksi, että hyi - etikalla. Sieraimia ärsyttävä muisto heitti vuosia taaksepäin hetkeen, kun muutin ensimmäiseen asuntooni jonka edellinen vuokralainen oli kuurannut läpi etikalla. Haju haihtui pois hitaasti.

Olin sen verran kokeilunhaluinen, että etsin seuraavalla kauppareissulla käsiini pullollisen väkiviinaetikkaa ja pesin koneellisen pyykkiä käyttäen sitä huuhteluaineena. Muuten meidän pyykit pestään hajusteettomalla pyykinpesuaineella tai on pesty ainakin siitä lähtien, kun vauva tuli taloon. Nyt etikasta tuli sen kaveri.

Alunperin etikkaa on käytetty pyykinpesussa poistamassa epämiellyttäviä ja -toivottuja hajuja, mitä voisin luulla olevan tupakanhaju, hiki ja muu tunkkainen haju.
Olinkin vakuuttunut ensimmäisen koneellisen jälkeen; pyykissä oli ihan oma tuntumansa ja se tuoksui oikeasti raikkaalle.
Kosteissa vaatteissa saattoi olla pieni etikan katku mutta se häipyi viimeistään, kun pyykit olivat täysin kuivat.

Päätin tilata parit eteeriset öljyt, mitä voi oman nenän mukaan lisätä etikan joukkoon joko suoraan pulloon tai tiputtaa suoraan huuhteluaineelle tarkoitettuun lokeroon. Näin saat pyykkiin extrana kivan tuoksun.
0,5 litran menekki vei 10-13 tippaa öljyä ja mun sisko on ainakin ollut siihen tyytyväinen.
Itse oon käyttänyt 2-3 tippaa per kerta mutta haju on ollut todella voimakas.

Etikalla voi myös poistaa tahroja liottamalla ja se auttaa säilyttämään vaatteiden värit.
Mulla ei oo ainakaan mitään huonoa sanottavaa.
Tänään koneessa oli ensimmäistä kertaa villavaatteita, jotka puhdistui myös kauttaaltaan.


Kommentit

Suositut tekstit